#087 Vänskap

september 1, 2021 Bengt 1 comment

Ett samtal med Daniel Ek, psykolog och medförfattare till boken Länge leve vänner, om vänskap som en relation som eftersträvar och rymmer sanning, om att möta varandra där vi är sårbara, om hur vi kan läka genom relationer, om vår strävan efter att verka vara över medel och normala, om att ta av sig masken och mötas nakna, om att inte veta leder till det mest intima, om tre nivåer av samtal: informerande, personligt och relationellt, om att vara ödmjuk i värdighet i stället för att vara uppblåst eller kollapsa, om att växla mellan att vara lärare och elev, om att träna sitt intellektuella fotarbete så att man kan förstå andra, om man bör berätta för sin vän att hens partner varit otrogen, om ordlös vänskap, om man kan vara vän med en hund, om att kunna vara tysta tillsammans och – hur jag och Daniel genom att öppna oss och säga sanningen blir vänner mitt under inspelningen.

Om du vill komma i kontakt med Daniel eller veta mer om vänskapslabbet kan du göra det via deras hemsida.

Närvaropoddens lyssnare får köpa den nya boken Länge leve vänner till rabatterat pris, 189 kr. Gå in via den här länken och ange rabattkoden ”Vänner”.

1 Comment on “#087 Vänskap

  1. Tack, tack och tack för ett underbart avsnitt. Blir så berörd av ert samtal, närvaro och öppenhet. Att kunna vara så ”naken” och äkta i ett möte är precis vad världen behöver. Hurra så bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *