#047 Psykedelia

november 1, 2019 Bengt 2 comments

Ett samtal med Johan Eriksson, legitimerad psykolog och vice ordförande Nätverket för Psykedelisk Vetenskap, om vad psykedelia är och vad det kan ge för effekter, om våra egna erfarenheter av psykedelia, om den forskning som bedrivs, om hur flykten från problem skapar problem, om att dansa med verkligheten där den för och jag följer, om att ploga bort gamla invanda spår, om hur en terapeutisk psykedelisk behandling kan gå till – och om det kan finnas en substans som påskyndar ett andligt uppvaknande.

Om du vill komma i kontakt med Johan kan du göra det via hans hemsida och vill du veta mer om Nätverket för Psykedelisk Vetenskap får du det via deras hemsida.

2 Comments on “#047 Psykedelia

  1. Jag tyckte att avsnittet var intressant, men jag tycker inte att det passade här. Metoden kan användas på sjukhus, men enligt min åsikt så är det inte rätt väg att använda sig av något stimulerande för att hitta närvaron och inte rätt att informera lyssnarna om denna väg.

  2. Ren lyssnarglädje och mycket att ta med mig när Bengt pratar med Maria Bom i avsnittet Skriv!
    Ett informativt och inspirerande samtal där både Bengt och Maria delar med sig av stor kunskap med tydliga förklaringar, träffsäkra liknelser, värme och humor. Redovisande av spännande forskningsresultat varvas med personliga erfarenheter och tips på övningar att prova direkt. Skrivandet lyfts fram som en, för mig inte tidigare självklar, väg att komma till närvaro och hitta den kloka, bevittnande delen av sig själv. Begreppet ”biblioterapi” var nytt för mig och visar sig vara en stor palett, ett brett område att botanisera i. Många olika infallsvinklar att välkomna skrivandet i sitt liv, och lättillgängligt. Bara att sätta igång.
    Efter att ha lyssnat på det här poddavsnittet så har jag fått en vidare syn på hur skrivandet kan användas, vilken läkande potential där finns och hur stor betydelse skrivandet kan ha för vårt välmående, vår framtid och vår förmåga att vara närvarande. Det är så härligt när det händer! Att få syn på nya möjligheter. Varmt tack.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *