Böcker

Omslag STT.001

Ny omarbetad version. Förhandsbeställ nu. Få leverans och betala i början av november.

konstenattlyssna_frontXL
kreativitetforlivet_frontXL
himmel-helvete_tor_frontXL

Beställningsformulär finns längst ned på denna sida.
Leverans sker oftast samma dag. Portokostnad tillkommer. Faktura kommer med försändelsen.
E- böcker köpes via Adlibris. Länk finns intill de böcker som finns som E-bok.

Omslag STT.001

Förhandsbeställ nu.

Få leverans och betala i början av november.

 

175 kr

Ny omarbetad version.

Jag lärt mig mycket sedan jag skrev första upplagan av Handbok i närvaro 2015. Jag har arbetat med ytterligare några hundra klienter. Jag har gått utbildningar och gjort utvecklande resor både inåt och utåt. Jag har startat podcasten Närvaropodden och träffat många inspirerande människor där. Allt detta har gett mig klarare insikter kring närvaro och bättre sätt att beskriva dem på. 

Nu när Handbok i närvaro, se nedan, nu är slutsåld vill jag inte bara trycka upp en ny upplaga. Jag vill också få med det jag lärt under de senaste åren. Denna bok är en ordentligt omarbetad version av den första upplagan, både vad det gäller struktur och innehåll. Min ambition har varit att göra den ännu tydligare, klarare, enklare. 

Sedan 2015 har också sjukskrivningstalen för psykisk ohälsa ökat ytterligare. Idag har nästan hälften av de som är sjukskrivna psykiska orsaker. Stress, utbrändhet, ångest, oro, rädsla, missbruk, sömnsvårigheter, depression. Det är ett komplext problem. Orsakerna finns att söka både i det yttre och i det inre. Hur vi har det och hur vi tar det. För att komma till rätta med problemen behöver vi ändra på båda fronter. 

Vår kultur fokuserar huvudsakligen på att ändra det som är utanför oss. Det är bra, men räcker inte. Det finns en fantastisk möjlighet till psykiskt välmående i att utveckla vårt förhållningssätt till oss själva och det som händer oss. Genom att se igenom tankarnas terroriserande illusioner kan vi gå från att vara destruktiva i en mardröm till att bli handlingskraftiga i verkligheten. 

Innehåll:

1. Närvaro

2. Medvetenhet

3. Släpp taget om det förflutna

4. Släpp taget om framtiden

5. Släpp taget om nuet

6. Ett liv i närvaro

handbok_i_narvaro_front_2

Finns endast som e-bok

Vill du bli mer närvarande? Då är det här rätt bok för dig. Den är fylld av inspirerande insikter och konkreta tips för ett liv i mer närvaro.

Närvaro är förmågan att ha sin uppmärksamhet här och nu. När du är närvarande blir du mer handlingskraftig. Du både grämer och oroar dig mindre. Du möter andra och de får möta dig på ett mer genuint sätt. Du blir mer kreativ och bättre på att lyssna. Du får uppleva mer kärlek, frid och harmoni.

Att vara närvarande är enkelt, men det är inte lätt. När du fastnat i jobbiga minnen, när du har svårt att acceptera det som sker och när du oroar dig för framtiden är det extra svårt att vara närvarande.

Boken visar genom berättelser, exempel och konkreta metoder hur du kan göra dig fri från tankarnas terrorism och bli mer närvarande i ditt liv.

 

"Imponerad. Klar, koncis och med en lågmäld humor."

Eva Sanner, författare och psykosyntesterapeut

 

En av de bästa böcker jag har läst. Den har hjälpt mig mycket när det varit för stort tanketrassel i huvudet.

Anette Hedberg, Diplomerad friskvårdskonsult

 

Full av goda tankar och tänkvärdheter. Kristallklart, luftigt och underhållande. Jag läser med stort nöje.

Kristian Warrol, Verksamhetskonsult.

konstenattlyssna_frontXL

175 kr

Boken lär dig i fem steg att lyssna till en annan människa så att hon verkligen känner sig hörd. Allt du behöver finns i fem enkla övningar som du genomför tillsammans med en samtalspartner. Samtidigt lär du dig att lyssna på djupet i dig själv.

I första steget blir du medveten om att du är omedveten. Du ser att den del av dig som påstår att den lyssnar i själva verket inte alls lyssnar. Sedan blir du medveten om hur delen som hindrar dig att lyssna fungerar. Du lär dig skilja mellan vad den säger och vad din samtalspartner säger.

I det tredje medvetandesteget kommer du i kontakt med den del av dig som kan konsten att lyssna på riktigt. Den finns redan i dig, färdig och klar.

När du kommer till fjärde kapitlet hittar du till din inre, bevittnande och lyssnande plats och du kan vara kvar där. Här beskrivs hur du behåller närvaron så att du inte ideligen tappar bort det du är medveten om.

Vid det femte kapitlet har du både den medvetenhet och den närvaro som krävs för att kunna lyssna. Nu kan du konsten. Här får du veta hur du kan njuta av den, hur du kan öppna för nya dimensioner och hur du kan använda den för att bidra till andra människors utveckling och lycka.

 

Jag tycker den är så attans viktig och bra!! Faktiskt en av de bästa, klaraste och mest inspirerande böcker jag själv läst - om medvetande generellt, inte enbart om lyssnande!

Sandra Grundstoff, Chefredaktör FriskvårdsMagasinet

Lär dig använda dina problem. De är nyckeln till din kreativitet och vägen till dig själv. Kreativitet är inte förbehållen konstnärer och uppfinnare. Det är det bästa redskapet för var och en av oss att hantera sina högst vardagliga bekymmer, sin livssituation i stort och sina drömmar om framtiden. Livet består av att lösa små och stora problem – konsten är att lösa dem kreativt. Oavsett om det handlar om att en arbetsuppgift, en trasslig relation, eller om du bara vill göra någonting nytt men inte vet vad.

I första delen får du en befriande syn på problem och ett användbart sätt att definiera problem så att du kan göra något åt dem. Den andra delen beskriver hur du skapar ett inre kreativt klimat och hur du kan förhålla dig till dig själv så att du underlättar för idéerna att komma. Och i den tredje och avslutande delen får du veta hur du kan övervinna rädslan och lättjan så att du får styrkan och modet att verkligen genomföra dina idéer.

Boken ger en enkel men djupt fascinerande tankemodell så att du som läsare ska bli en mer kreativ, effektiv och ärlig medmänniska. Målet är att du bättre ska kunna lösa de problem du ställs inför. Att du ska känna dig mer förväntansfull när du vaknar och mer tillfredsställd när du går och lägger dig.

 

Liknar inte något jag läst tidigare. Den är väldigt personlig jämfört med Bengt tidigare böcker vilket gör att man lyssnar på ett helt annat sätt. Man förstår att han talar från erfarenhet och hjärta! Jag uppskattar verkligen alla konkreta exempel och historier som förtydligar. Boken berörde mig djupt. Jag har fått en mycket fräschare syn på mig själv och mina reaktioner och jag tror att den kommer att hjälpa mig grymt mycket när jag leder och coachar andra. Den här boken är så mycket större än kreativitet på en reklambyrå. Den är verkligen för livet som titeln säger. Och inte bara när det gäller just kreativiteten egentligen. Den är ju större än så. Egentligen handlar boken om livet, att lära känna sig själv, att lita på sin förmåga och våga och att njuta ... 

Johan, Ymer Reklambyrå

himmel-helvete_tor_frontXL

175 kr

Den här boken ger en förklaring till varför det kan kännas både så helvetiskt jobbigt och himmelskt underbart i kreativa processer.

Berättelser och filmer handlar om en människa i en kreativ process. Genom att studera berättelsens utveckling lär du känna de känslor som ingår i kreativa processer. Sex helvetiska känslor: tvekan, tomhet, frustration, rädsla, ångest och ilska. Sex himmelska känslor: längtan, upphetsning, entusiasm, lust, glädje och frid. Alla är nödvändiga, det är inget fel på dig som känner dem. Tvärtom, de är tecken på att du är på rätt väg.

När du läst boken kommer du se att de helvetiska känslorna fyller viktiga funktioner och du kommer att veta vilka de funktionerna är. Den kunskapen fungerar som ett stöd i dina framtida kreativa processer, inte minst när det är jobbigt och du behöver stödet som mest. Illustrationerna är gjorda av Jesper Waldersten.

 

"Boken är välskriven och något att gå tillbaka till om scenskräcken för en skådespelare, skrivkrampen för en journalist eller idékläckningen för en art director blir alltför plågsam. Den är full av små berättelser och goda tips.”

Resumé

Enbraide_frontXL

Finns endast som e-bok

Boken guidar på två resor. Den första går in i djupet av den kreativa processen. Vad gör kreativ problemlösning så speciell?

 

Den andra resan följer en kreativ process från början till slut. Var kör vi oftast fast, varför och vad kan vi göra åt det?

 

En bra idé har sålts i tusentals exemplar och används som kurslitteratur på ledande kreativa utbildningar. Illustrationerna är gjorda av Lasse Skarbøvik som belönats med Stora Svenska Illustratörspriset.

 

"Boken är utmärkt läsning. En god hjälp i att bli ännu bättre på att utnyttja sin inneboende kraft till nya idéer."
Competence

 

"Intressant, underhållande och lärorik läsning. En bra idé av Bengt Renander hjälper dig bli mer kreativ."
Cap & Design

Omslag STT.001

Ny omarbetad version. Förhandsbeställ nu. Få leverans och betala i början av november.

konstenattlyssna_frontXL
kreativitetforlivet_frontXL
himmel-helvete_tor_frontXL

Beställningsformulär

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Bok/böcker du vill ha

Postadress